Un cățel a fost găsit după 8 ani de la dispariție la o distanță de 1600 de km depărtare

10 Mar 2020
Un cățel a fost găsit după 8 ani de la dispariție la o distanță de 1600 de km depărtare

Un beagle pe nume Roscoe, care a dispărut din casa lui din Wichita, Kansas, timp de opt ani lungi, s-a reunit cu familia sa luna trecută, după ce a fost localizat la mai mult de 1.600 de km distanță. „Când a ieșit din dubă în dimineața în care a venit acasă, a venit dând din coadă direct la mine”, a declarat proprietarul său, Nicolle Leon, în vârstă de 41 de ani, pentru Fox News Digital.

„L-am adus înăuntru și copiii mei tocmai s-au trezit. Era peste ei dând din coadă cu atâta entuziasm. Nu eram sigur dacă își va aminti cu adevărat de noi – dar în felul în care a acționat, cred că o face. Roscoe a dispărut la începutul anului 2015, când avea doar un an, la scurt timp după ce Leon a primit cățelușul cadou pentru copiii ei, Alani și Alex, care aveau 8 și 5 ani la acea vreme, a spus ea. Familia nu era acasă în acel moment - și când s-au întors, Roscoe nu mai era. „Nu au fost semne ca el să iasă sau găuri săpate sub gard”, a spus Leon. „Întotdeauna am avut sentimentul că cineva l-a furat sau cineva l-a găsit și l-a păstrat – și oricine l-a avut știa că este dispărut sau furat”, a adăugat ea. „A fost microcipat și nu am primit niciodată un apel după atâția ani.”

Leon a spus că a sunat la Societatea Umană locală și la adăpostul pentru animale și a postat pliante, dar Roscoe nu a apărut niciodată și copiii ei au avut inima frântă din cauza pierderii cățelușului. Familia a continuat să vorbească despre el ani de zile, chiar și cu câteva săptămâni înainte de a fi localizat, a spus Leon. Acolo povestea ia o întorsătură bruscă. La exact 1.033 de mile nord-vest de orașul Caldwell, Idaho, iubitorii de animale Katherine Miller și Shae DeBerry s-au încrucișat cu Roscoe.

Miller este un avocat și voluntar al animalelor. Recent i s-a eliberat un scanner cu microcip pentru a ajuta la identificarea animalelor de companie pierdute în zona ei. „Mulți dintre noi sunt în salvare și au achiziționat [scanere cu microcipuri] pentru a ajuta, deoarece există o nevoie”, a spus DeBerry. „Animalele sunt găsite după orele în care adăposturile sunt închise și literalmente nu există unde să meargă dacă controlul animalelor nu este de serviciu”, a adăugat ea. Leon a spus că călătorește în Texas pentru muncă, când a primit un telefon târziu de la cineva care spunea că i-a găsit câinele.

„Eram adormit și inițial am crezut că unul dintre [ceilalți] câini ai mei [s-ar putea] să fi ieșit de când eram plecat la serviciu”, a spus Leon. „Dar după ce am vorbit cu ea și nu am recunoscut adresa și atunci când a spus că se află în Idaho, i-am spus: „Oh, nu e câinele meu. Locuiesc în Kansas”,” și-a amintit Leon. Dar pentru a fi sigur, Leon a întrebat-o pe femeie ce fel de câine era – și ea a spus că era un beagle. „Atunci am știut imediat că era câinele meu dispărut”, a spus Leon.

Katherine Miller a contactat femeia după ce a văzut postarea de pe Facebook. Roscoe a fost apoi scanat; iar Miller și DeBerry au contactat compania de microcipuri – care le-a dat informațiile familiei Leon, a spus DeBerry. „A fost, de asemenea, un moment „wow”, deoarece Roscoe a fost primul animal pe care Katherine l-a scanat și a dispărut aproape toată viața”, a spus DeBerry. Roscoe a fost adus la West Valley Humane Society Animal Shelter din Caldwell pentru a aștepta preluarea. „În acel moment, am fost în contact cu Nicolle [Leon] pentru ca ea să completeze un formular, astfel încât să-l pot revendica în numele ei”, a spus DeBerry.

„Cred că Roscoe a fost foarte trist și confuz în legătură cu toate schimbările când l-am luat. Probabil că se întreba unde este proprietarul său – oricine l-a avut în tot acest timp. Era timid și cu siguranță nu băiatul fericit Nicolle [Leon] și ea. familia are acasă acum”, a adăugat DeBerry. Oricât de mult și-ar fi dorit Leon să o recupereze pe Roscoe, ea a avut mai întâi o întrebare importantă pentru DeBerry. „I-am spus: „Uite, dacă a fost cu o familie bună și a fost îngrijit, nu vreau să le iau asta”, a spus Leon. „Dar dacă nimeni nu se prezintă și îl revendică, atunci nu-l pot lăsa să știe cât [timp] am petrecut căutându-l”, a mai spus ea.

Leon a spus că de când s-a întors acasă, Roscoe a primit multă atenție. „Nu lipsește dragostea în casa noastră”, a adăugat ea. „Roscoe este răsfățat și îi oferim toată dragostea.” Roscoe și-a făcut chiar prieteni rapid cu ceilalți doi câini ai familiei Leon, care s-au alăturat familiei după ce Roscoe a dispărut în urmă cu opt ani. Copiii lui Leon încă nu le vine să creadă că Roscoe s-a întors în viața lor. Familia s-a întrebat cum a călătorit Roscoe atât de departe de casă și ce ar fi putut să facă în tot acest timp.

„Aș vrea să poată vorbi atât de rău și să ne spună povestea lui”, a spus Leon. „L-am întrebat, dar nu ne va spune”. Familia este acum concentrată pe viitorul lui Roscoe.

Alte stiri din Externe

Ultima oră