Un brad de Crăciun cu 500.000 de beculeţe intră în Cartea Recordurilor

28 Noi 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Un brad de Crăciun cu 500.000 de beculeţe intră în Cartea Recordurilor

Recordul anterior, de 378.280 de beculeţe, a fost bătut de bradul realizat de echipa lui David Richards care a construit la Canberra un brad de 22 de m, împodobit cu 518.838 de luminiţe, scrie mirror.co.uk.

Reprezentanţii Guinness World Records au confirmat că recordul anterior deţinut de Universal Studios din Osaka, Japonia, a fost doborât. Sute de persoane s-au adunat într-un cadru festiv în centrul capitalei australiene pentru a auzi vestea.

Richards, avocat şi om de afaceri, a strâns mai mulţi voluntari- ingineri electricieni, ingineri mecanici, sudori, dulgheri, zidari şi oţelari- pentru a realiza copacul în vârful căruia a fost montată o stea de 1,5 m cu 12.000 de beculeţe.

"Această seară a fost peste aşteptările mele. Am fost un pic agitat pentru că nu eram siguri că vom doborî vechiul record. Guinness World Records va înregistra recordul nostru în această seară. Totul a mers conform planului şi m-am simţit uşurat când luminile s-au aprins şi reprezentantul Guinness ne-a spus că am stabilit un nou record", a declarat Richards pentru Reuters.

Prin acest proiect vor fi strânşi bani pentru o organizaţie din Canberra dedicată copiilor care suferă de sindromul morţii subite, SIDS and Kids. Richards şi-a pierdut unul dintre copii din cauza acestui sindrom.

Alte stiri din Externe

Ultima oră