Un Boeing al Air France a pierdut o piesă de 60 kg la decolare

19 Iul 2015
Un Boeing al Air France a pierdut o piesă de 60 kg la decolare
Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat sâmbăă că a difuzat un avertisment către companiile aeriene, după ce unul dintre aparatele sale 777 operat de Air France a pierdut o piesă de la trenul de aterizare deasupra periferiei oraşului Shanghai.

Este vorba despre o placă din metal de 60 de kilograme, care a căzut la scurt timp după decolarea zborului 111 al Air France care făcea legătura între Shanghai şi Paris, potrivit Boeing, care dă asigurări că incidentul nu a provocat rănirea niciunei persoane.

Placa a căzut de la înălţimea de 3.700 de metri şi a străpuns acoperişul unei uzine, în timp ce avionul şi-a putut continua zborul către Paris fără probleme, scrie ledauphine.com.

Un purtător de cuvânt al Boeing a precizat că placa metalică nu făcea parte din mecanismul trenului de aterizare ca atare, ci era una dintre părţile care se deschid pentru a-i permite să iasă şi să intre.

„Cooperăm îndeaproape cu clienţii noştri şi le-am furnizat directive privind maniera de întreţinere necesară”, precizează compania.
Peste 1.100 de Boieng-uri 777 sunt în uz  în întreaga lume, operate de zeci de companii aeriene. (I.D)  

Alte stiri din Externe

Ultima oră