Un bărbat din Turcia a descoperit un întreg oraș sub casa sa

05 Oct 2015
Un bărbat din Turcia a descoperit un întreg oraș sub casa sa
Și-a propus doar să își renoveze casa, dar ce a găsit un bărbat turc în beciul său a revoluționat turismul din zonă. A spart zidul beciului și a dat peste un tunel, un alt zid adăpostea un alt tunel.  

Asta se întâmpla în 1963, iar de atunci Derinkuyu a devenit o atracție turistică în toată regula.

Conform cotidianului Die Welt, în fiecare an mii de turiști vin în zonă pentru a parcurge tunelurile care duc spre orașul îngropat sub pământ.

Arheologii au stabilit că orașul are o vechime de mii de ani și că s-a aflat întotdeauna sub pământ. Astfel au apărut diferite teorii. Prima ar fi că orașul a fost folosit de creștini pentru a se ascunde când erau prigoniți.

Alții susțin că orașul a fost construit acum 4000 de ani de hitiți. O altă variantă este cea că orașul subteran avea rolul de a-i proteja pe localnici de furia naturii.

Cert este că orașul are doar 2500 de metri pătrați, arheologii fiind convinși că aceasta este doar o bucățică, iar orașul în sine încă se află ascuns sub pământ. Ei au descoperit mai multe încăperi: dormitoare, încăperi de locuit, sală de mese, biserică, o pivniță pentru vinuri și o școală.

Există indicii că aici ar fi fost ținute și animale. Derinkuyu este principala atracție în Cappadocia, iar vizitarea tunelurilor se face doar după achitarea unui bilet de 20 de lire turcești, aproximativ 6 euro.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră