Un avion turcesc s-a prăbuşit peste case, într-un sat din Kârgâzstan. Cel puțin 32 de persoane au murit (VIDEO)

16 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Un avion turcesc s-a prăbuşit peste case, într-un sat din Kârgâzstan. Cel puțin 32 de persoane au murit (VIDEO)

Un avion cargo turcesc s-a prăbușit, luni, lângă aeroportul Manas din Kârgâzstan, anunţă tagesschau.de.
Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viața, printre care șase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a căzut aparatul Boeing 747 care a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, au precizat oficiali kârgâzi, citați de agenţiile internaţionale de presă.

 

Informaţia a fost confirmată de Mnisterul kârgâz al Sănătăţii, care a precizat că este vorba despre cel puţin 32 de morţi, dintre care cei patru piloţi ai avionului.

La ora locală 07:40 (01:40 GMT), „un avion cargo operat de o companie turcă, venind de la Hong Kong, s-a prăbușit în apropierea aeroportului Manas (la Bișkek) din cauza unor condiții meteo nefavorabile”, a indicat, pentru un radio kârgâz, un responsabil al Ministerului pentru Situații de Urgență, notează AFP, preluată de agerpres.ro.

Cel puțin 15 case au fost distruse, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Elmira Cheripova.


„Avionul s-a prăbușit peste case, a omorât familii întregi”, a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut să își dea numele. „Nu a rămas nimic din case, oamenii au fost uciși cu toată familia și copiii lor, multe persoane dormeau”.

Mass-media locale au precizat că avionul s-a prăbuşit într-un sat situat foarte aproape de aeroportul capitalei ţării. Preşedintele kârgâz, Almazbek Atambaiev, și-a anulat vizita în China pentru a reveni la Bișkek.

Conform Reuters, care cita administrația aeroportului, avionul ar fi trebuit să facă o escală la Manas, lângă capitala Bișkek, pe drumul său de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prăbușit când încerca să aterizeze pe o vizibilitate redusă, la ora locală 07:31 (01:31 GMT).

Compania Boeing a transmis imediat condoleanţe familiilor victimelor, precizând că este gata să ajute la anchetarea acestei tragedii aviatice. Postarea a fost publicată de site-ul Flightradar24, în pagina de Twitter.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră