România are un nou operator aerian

05 Feb 2018 | scris de Istvan Deak
România are un nou operator aerian

Fly Valan este un nou operator aerian înregistrat în România. Compania își are sediul la București și închiriază avioane ATR72-500 de la compania română Fly Compass Service.  

Vestea proastă este că Fly Valan nu își propune să aibă deocamdată și alte legături cu România, astfel că baza a fost stabilită în Italia, la Genova. Un studiu de piață a arătat că aici există cel mai mare potențial de creștere, motivează conducerea companiei.

Conform aerotelegraph, primul zbor a fost planificat pentru data de 2 noiembrie 2017, însă abia la 23 ianuarie a decolat primul avion pe ruta Genova-Trieste. Ruta este de acum operată de trei ori pe săptămână. 

Fly Valan nu își propune să devină o companie low-cost, însă speră să fie o opțiune viabilă pentru toate tipurile de pasageri, de la oameni de afaceri până la familii și turiști. 

În curând va fi lansată a doua rută Genova-Bruxelles și retur. Pe listă pentru viitorul foarte apropiat se află și două destinații din Elveția: Zurich și Geneva. În schimb, s-a renunțat la un posibil zbor spre Barcelona. 

Managerul Fly Valan, Evghenii Zagrebelnii, a subliniat că, pentru lunile de vară, compania are în vedere o extindere a rețelei spre estul Europei. 

Astfel pasagerii vor putea zbura de la Trieste spre Belgrad și Tirana. 

Alte destinații posibile pentru acest an au fost alese Lamezia Terme din sudul Italiei și insula franceză Corsica. 

În sezonul de vară, compania speră să opereze și câteva curse charter.

Potrivit declarațiilor făcute de David Jarach, un oficial al companiei, Fly Valan deține în acest moment toate certificatele necesare pentru a opera zboruri comerciale, scria, în august 2017, site-ul boardingpass.ro.

CREDIT FOTO: airlinersgallery.smugmug.com

 

Alte stiri din Business

Ultima oră