Un avion al companiei Lufthansa, la un pas de catastrofă. Ce s-a întâmplat la 760 de metri altitudine

22 Iul 2015
Un avion al companiei Lufthansa, la un pas de catastrofă. Ce s-a întâmplat la 760 de metri altitudine
O catastrofă aeriană a fost evitată în ultima clipă, luni, în spațiul aerian al Poloniei. O dronă a trecut razant pe lîngă un aparat Embraer al companiei germane Lufthansa, care tocmai își pregătea aterizarea pe aeroportul Varșovia Okecie.

Avionul, care venea de la Munchen, avea la bord 108 pasageri și cinci membri ai echipajului. Când se afla la o altitudine de 760 de metri, pilotul și-a dat seama că la circa 100 de metri de avion era o dronă neagră.

Potrivit cotidianului german Bild, echipajul a semnalat turnul de control:”Ar trebui să fiți mai atenți la spațiul aerian. Ceea ce se întâmplă acum este cu adevărat periculos!”.

Zborul LH1614 a reușit în cele din urmă să aterizeze fără probleme luni, la ora 14:09.

Agenția poloneză a serviciilor de trafic aerian (Pansa) a modificat traiectoriile de aterizare pentru alte avioane, cât timp s-a degajat zona. Dar elicopterele poliției și ale armatei poloneze nu au reușit să repereze drona.
Purtătorul de cuvânt al companiei Lufthansa, Bettina Rittberger, a declarat că a fost primul incident de acest gen, adică unul care să implice o dronă. Pasagerii nu au remarcat nimic, potrivit Bild. Drona nu a fost găsită nici până acum.

Pilotul dronei ar putea fi acuzat că a creat pericol pentru traficul aerian, un delic pasibil de o pedeapsă de maximum opt ani de închisoare.

Anul trecut, la Cracovia s-a petrecut un incident similar. A fost lansată și o anchetă judiciară, dar nu a ajuns la nicio concluzie.

Germania este una dintre rarele țări ale Uniunii Europene care a adoptat o reglementare specifică, limitând utilizarea dronelor pe o rază de 1,5 kilometri în jurul aeroporturilor. Uniunea Europeană acționează acum instituirea unei noi reguli pentru astfel de aparate. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră