„Un atac masiv” al Iranului asupra Israelului este „iminent”, avertizează americanii

11 Apr 2024
„Un atac masiv” al Iranului asupra Israelului este „iminent”, avertizează americanii

Miercuri, ministrul de externe al Israelului a avertizat: „Dacă Iranul efectuează un atac de pe teritoriul său, Israelul va răspunde și va ataca Iranul ”. Un general de la comandamentul american din Orientul Mijlociu este așteptat în Israel, joi, pentru a oferi o actualizare asupra situației, scrie Le Figaro

Tensiunile cresc din nou în conflictul din Orientul Mijlociu. Într-un articol publicat de agenția Bloomberg miercuri, 10 aprilie, informațiile americane au prezis un „atac masiv iminent” al Iranului și al grupurilor sale aliate împotriva Israelului. Întrebarea nu mai este „dacă” acest atac va avea loc, ci „când ”, a declarat agenției o sursă anonimă apropiată de informațiile americane.

Un general de la comandamentul american din Orientul Mijlociu este așteptat în Israel joi, 11 aprilie, pentru a oferi o actualizare asupra situației, potrivit aceleiași surse. Potrivit presei americane Axios  generalul american Erik Kurilla este de așteptat să se întâlnească cu ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, precum și cu ofițeri IDF.

Pe 1 aprilie Israelul a atacat consulatul iranian din Damasc din Siria, ucigând 16 persoane, inclusiv șapte membri ai Corpului Gărzii Revoluționare, armata ideologică a Republicii Islamice. Unul dintre generalii de top ai Forței Quds din Iran, Mohammad Reza Zahedi, a murit în atac. Liderul suprem, Ali Khamenei, a promis apoi în mod repetat că „regimul sionist va fi pedepsit”.

SUA reafirmă sprijinul „neclintit” pentru Israel

Președintele american Joe Biden și-a reafirmat sprijinul „neclintit” pentru Israel, miercuri. Iranul „amenință că va lansa un atac semnificativ împotriva Israelului”, a confirmat el în timpul unei conferințe de presă comune la Casa Albă cu premierul japonez Fumio Kishida.

„Așa cum i-am spus premierului Benjamin Netanyahu, angajamentul nostru față de securitatea Israelului, în fața acestor amenințări din partea Iranului și a aliaților săi, este neclintit” „Repet: neclintit. Vom face tot ce putem pentru a proteja securitatea Israelului ”, a adăugat el.

Vom face tot ce putem pentru a proteja securitatea Israelului

Președintele american Joe Biden

La rândul său, statul evreu și-a consolidat sistemele de apărare și s-a pregătit pentru diferite scenarii. Miercuri, ministrul de externe al Israelului a avertizat: „Dacă Iranul efectuează un atac de pe teritoriul său, Israelul va răspunde și va ataca Iranul ” . În faţa acestei escalade, compania aeriană germană Lufthansa a anunţat în cursul nopţii de miercuri spre joi că îşi suspendă zborurile către Teheran.

Alte stiri din Externe

Ultima oră