Câţi bani e dispusă UE să dea Africii ca să-şi ia imigranţii înapoi

01 Sep 2015
Câţi bani e dispusă UE să dea Africii ca să-şi ia imigranţii înapoi
UE analizează o propunere privind crearea unui fond destinat ţărilor africane din care acestea să fie plătite pentru a-şi lua imigranţii înapoi dacă aceştia nu reuşesc să obţină azil în Europa, a dezvăluit ministrul luxemburghez de Externe, scrie Newsweek.

Jean Asselborn a declarat pentru Wall Street Journal că există discuţii între oficialii Comisiei Europene despre oferirea unui fond substanţial, de 1,12 miliarde euro, reprezentanţilor africani care vor participa la summitul UE - Africa din Malta, din luna noiembrie. Ministrul luxemburghez nu a precizat unde sau când au avut loc aceste discuţii.

Măsura a ar avea ca scop stimularea cooperării cu statele africane în efortul de a face faţă crizei crescânde a imigranţilor din Europa. Mii de refugiaţi  încearcă să ajungă în zona Schengen, călătorind în condiţii periculoase pe diverse rute maritime.

Conform publicaţiei germane Der Spiegel, fondul destinat ţărilor africane s-ar ridica la un miliard de euro, dar Jean Asselborn a spus că "unii vor mai mult, alţii vor mai puţin". Luxemburgul deţine în prezent preşedinţia semestrială a UE şi are un rol foarte important în pregătirea summitului cu Africa, din Malta.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră