Ucraina se dezice de comunism. Toate străzile care poartă nume marxiste și leniniste vor fi redenumite

12 Oct 2015
Ucraina se dezice de comunism. Toate străzile care poartă nume marxiste și leniniste vor fi redenumite
La mai bine de un sfert de secol de la prăbușirea blocului comunist, Legislativul din Ucraina ia o decizie fără precedent.

Până pe 21 noiembrie, toate străzile din Ucraina numite după Marx sau Lenin, dar și după alte figuri istorice bolșevice, sunt obligate să-și schimbe denumirea, infromează Ukraine Today. În total 518 străzi care poartă numele părinților fondatori ai comunismului, Karl Marx și Vladimir Lenin, vor dispărea de pe harta Ucrainei.

Alte mii de străzi numite după diferiți lideri comuniști sau care conțin cuvinte de propagandă socialistă se află și ele pe lista neagră a Legislativului de la Kiev.

Până în luna noiembrie a acestui an, administrației îi revine obligația să le redenumească. Acestă hotărâre vine la scurt timp după ce Parlamentul a decis redenumirea localităților.

În Ucraina, legea care interzice numele și simbolurile comuniste și de propagandă totalitară a fost promulgată la 21 mai, anul acesta. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, semna atunci nu mai puțin de patru documente prin care denunța regimul comunist totalitar impus Ucrainei de către fosta URSS. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră