Ucraina: 30% din infrastructura energetică este afectată de rachetele Rusiei

12 Oct 2022
Ucraina: 30% din infrastructura energetică este afectată de rachetele Rusiei

Ministrul Energiei al Ucrainei, Herman Halușcenko, a declarat pentru CNN că rachetele rusești au lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a țării începând de luni, scrie The Guardian.

"Transmitem acest mesaj partenerilor noștri: trebuie să protejăm cerul. Rușii nu joacă în unele jocuri pe legile internaționale. Nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenții internaționale.” a spus Halușcenko 

El a mai spus pentru CNN că aceasta a fost prima dată de la începutul războiului când Rusia a „țintit în mod dramatic” infrastructura energetică a Ucrainei și că Ucraina lucrează pentru a se reconecta rapid de la alte surse.

Ministerul rus al Apărării a confirmat anterior că trupele sale continuă atacurile aeriene cu rază lungă asupra infrastructurii militare și energetice a Ucrainei. Rapoartele sugerează că șase persoane au fost rănite într-o a doua lovitură rusă la centrala termică Ladijin (LTPP) din regiunea Vinnytsia din Ucraina.

Comentariile lui Halușcenko vin după ce unele țări NATO și ONU au avertizat că Rusia ar putea comite o crimă de război prin atacul său continuu asupra țintelor civile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră