Ucigașul de la Oslo, Anders Breivik, a fost accceptat la Universitate

17 Iul 2015
Ucigașul de la Oslo, Anders Breivik, a fost accceptat la Universitate
Universitatea din Oslo a anunțat vineri că a acceptat candidatura lui Anders Behring Breivik la cursul său de științe politice, dar perspectiva unei diplome rămâne totuși îndepărtată pentru extremistul de dreapta, care a ucis 77 de persoane în 2011, relatează tempsreel.nouvelobs.com. În Norvegia, orice deținut are dreptul de a urma studii superioare, dacă dispune de un bagaj școlar suficient, iar Breivik a urmat studii din primul ciclu universitar susceptibile, teoretic, de a se finaliza cu o licență.

”A obținut un loc la noi, pentru că îndeplinește criteriile”, a declarat  Marina Tofting, purtător de cuvânt al Universității din Oslo.

Dar obținerea diplomei nu este posibilă acum pentru Breivik, pentru că cinci din nouă materii obligatorii din curs cer deplasarea la universitate, pentru seminarii.

Or în condițiile actuale de detenție, de facto o izolare totală, fără acces la Internet, el nu va putea fi prezent la cursuri, nici să aibă contact cu profesori sau studenți. Contactele sale cu universitatea se vor face prin intermediar.

La 22 iulie 2011, Breivik, care afirma că viza multiculturalismul, a aruncat o bombă la sediul Guvernului din Oslo, apoi a deschis focul la o adunare a Tineretului Laburist pe insula Utoya.

Acum ispășește o pedeapsă de 21 de ani de închisoare care ar putea fi prelungită pe termen nedefinit, atât timp cât el este considerat periculos. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră