Turcia ripostează. Erdogan: Există dovezi care demonstrează că Rusia face trafic de petrol cu ISIS

03 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Turcia ripostează. Erdogan: Există dovezi care demonstrează că Rusia face trafic de petrol cu ISIS

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan susține că are „dovezi” privind implicarea Rusiei în traficul de petrol cu ISIS, transmite AFP.

„Avem dovezi. Vom începe să le dezvăluim lumii”, a declarat Erdogan în cadrul unei reuniuni a sindicaliștilor la Ankara.

Președintele Turciei a denunțat de asemenea acuzațiile „imorale” la adresa familiei sale lansate de Rusia, potrivit cărora apropiații lui Erdogan au beneficiat de pe urma contrabandei cu petrol cu gruparea jihadistă.

„Rusia este obligată să dovedească aceste acuzații (…) Cele care vizează familia mea sunt imorale”, a spus Erdogan.

Putin: Turcia nu va scăpa doar cu restricții la roșii

Vladimir Putin s-a folosit de discursul anual despre starea națiunii pentru a avertiza autoritățile de la Ankara că Rusia are în plan adoptarea unor noi sancțiuni la adresa Turciei, ca urmare a doborârii, în 24 noiembrie, a unui avion rusesc la granița turco-siriană.

Putin a spus, de asemenea, că Rusia nu va ignora "ajutorul pe care Ankara îl acordă teroriştilor".

"Dacă cineva crede că după ce a comis această crimă de război îngrozitoare la adresa poporului nostru poate scăpa doar cu o serie de măsuri cu privire la roşiile lor ori câteva limitări în construcţii şi alte sectoare, le spun că se înşală amarnic", a amenințat Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Pe lista de produse agricole pe care Rusia nu le va importa din Turcia începând de la 1 ianuarie 2016 se numără fructele şi legumele precum mandarinele, nectarinele, tomatele, ceapă, conopidă, castraveţii dar şi produsele din carne de pasăre. Rusia a mai interzis zborurile charter din Turcia, începând cu data de 1 decembrie 2015, cu excepţia curselor care îi aduc acasă pe cetăţenii ruşi aflaţi în prezent acolo în vacanţă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră