Turcia nu intră în Siria fără aliaţii din coaliţia antiteroristă

16 Feb 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Turcia nu intră în Siria fără aliaţii din coaliţia antiteroristă

În ultimele zile se înmulţiseră zvonurile potrivit cărora Arabia Saudită şi Turcia pregătesc trupe pentru o intervenţie la sol în Siria fapt apreciat de multă lume ca un conflict direct cu Rusia

 

. Se ştie, armata lui Bashar al-Assad este sprijinită aerian de aviaţia rusă care ,de altfel, a fost un element fundamental în ofensiva din ultimele luni a regimului de la Damasc.

 

 

Nu va exista nicio operaţiune unilaterală a Turciei în Siria” a declarat astăzi un oficial al guvernului turc dezamorsând astfel o situaţie tot mai tensionată. Probabil a fost o intervenţie americană în aceasta direcţie pentru a se evita o situaţie şi mai conflictuală.

 

În aceste condiţii trupele lui Assad câştigă teren în ofensiva împotriva rebelilor din Alep. Interesant este că în tot acest timp forţele kurde ale Partidului Unităţii Democratice au profitat de această ofensivă şi au preluat mai multe teritorii de la rebelii anti-Assad.

 

Turcia se teme că în aceasta zonă kurzii intenţionează să declare un stat independent fapt ce ar putea declanşa,foarte probabil ,un conflict militar de amploare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră