Turcia neagă ca pregăteşte o intervenţie militară în Siria

05 Feb 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Turcia neagă ca pregăteşte o intervenţie militară în Siria

Guvernul de la Ankara consideră că afirmaţiile Rusiei potrivit cărora Turcia pregateşte o intervenţie în Siria reprezintă doar o formă de propagandă şi în niciun caz nu reprezintă adevărul.

 

Turcia nu va acţiona în mod unilateral , face parte dintr-o coaliţie şi va acţiona ca atare, au declarat oficiali turci.

 

Joia trecută, Rusia a declarat ca are suficiente motive să creadă ca Turcia pregăteşte o imtervenţie militară pe teritoriul sirian. În sprijinul afirmaţiilor sale Moscova invoca faptul ca Ankara a interzis zborul unui avion rusesc programat să survoleze teritoriul turc în cadrul programului Cer Deschis.

Turcia a recunoscut faptul că a interzis accesul avionului rusesc dar a invocat ,în acest caz, raţiuni de securitate.

 

Tratatul Cer Deschis,din care face parte şi România,permite zboruri de verificare şi control a obiectivelor militare, în scopul menţinerii încrederii reciproce.

 

Pe de altă parte,relaţiile dintre Turcia sunt extrem de încordate mai ales după ce Turcia a doborât un avion rusesc care pătrunsese în spaţiul aerian al acesteia. Rusia a negat că intrase în spaţiul aerian turc dar de atunci relaţiile dintre cele două ţări au devenit tensionate. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră