Turcia a atacat din nou pozițiile ISIS și PKK

25 Iul 2015
Turcia a atacat din nou pozițiile ISIS și PKK
Noi lovituri aeriene și terestre ale armatei turce au avut loc sâmbătă, a anunțat premierul turc Ahmet Davutoglu, citat de Agerpres.

Raidurile aeriene s-au concentrat asupra unor ținte din Irak și Siria care aparțin grupărilor jihadiste ale Statul Islamic și a rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). "Am dat instrucțiuni pentru o a treia serie de lovituri în Siria și Irak. Operațiunile aeriene și terestre sunt în curs", a declarat Davutoglu presei de la Ankara.

Forțele aeriene turce au lansat vineri și sâmbătă dimineață lovituri aeriene care au vizat, pentru prima dată, obiective ale jihadiștilor pe teritoriul sirian, după atentatul sinucigaș, atribuit Statului Islamic, care s-a soldat luni cu 32 de morți și o sută de răniți în orașul Suruc, în apropiere de granița cu Siria.
Avioane F16 au bombardat în noaptea de vineri spre sâmbătă baze ale PKK din munții Kandil, în nordul Irakului. De luni, PKK și-a intensificat atacurile asupra forțelor de securitate turce, într-o ripostă la atacul de la Suruc, care potrivit organizației ar fi vizat în principal un grup de tineri militanți de stânga apropiați cauzei kurde.

"Aceste operațiuni nu sunt unele cu obiective singulare și vor continua atâta timp cât există o amenințare împotriva Turciei", a declarat Ahmet Davutoglu.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră