Alexis Tsipras, în Parlamentul European: Țara mea a devenit teren de EXPERIMENTARE a austerității!

08 Iul 2015
Alexis Tsipras, în Parlamentul European: Țara mea a devenit teren de EXPERIMENTARE a austerității!
Alexis Tsipras s-a adresat, astăzi, Parlamentului European, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii țării. Premierul Tsipras a declarat că poporul grec a făcut o alegere curajosă, în condiții dificile, cu bănci închise. "Nu a fost o alegere a rupturii față de Europa", le-a spus Tsipras parlamentarilor europeni. 

Cele mai importante declarații ale premierului grec:
 
 - Proiectul nostru comun va fi democratic, dar va avea multe greutăți pentru a supraviețui în aceste momente dificile
 
- Am intrat în funcție în urmă cu cinci luni și jumătate, însă planurile de salvare au început acum cinci ani. Responsabilitatea pentru situația actuală a Greciei nu-și are originea în ultimele cinci luni și jumătate, ci în ultimii cinci ani și jumătate
 
- Un lucru este clar: poporul grec a făcut eforturi deosebite în acești ultimi ani
 
- În ultimii cinci ani, țara mea a devenit teren de experimenatre a austerității. Indiferent de părerile unora sau altora, majoritatea poporului grec cere să se renunțe la acest drum fără ieșire. Aceasta este opțiunea care s-a înregistrat în cel mai democratic fel.
 
- Propunem un ansamblu de reforme cu o repartizare corectă a acestei poveri, implementând un program care să poată conduce la creștere. Altfel nu putem ieși din criză. Trebuie să căutăm soluții oricât ar fi ele de dificile

- Există lumină la capătul tunelului, care să aducă reforme credibile și necesare. În ultimii cinci ani, reformele care au fost luate au apăsat doar asupra unei părți a poporului grec. Trebuie să găsim o bază în care să reușim pe temelia unei dezvoltări sustenabile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră