Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare în câteva săptămâni

11 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Donald Trump ar putea fi pus sub acuzare în câteva săptămâni

Christopher Peterson, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Utah, a făcut în luna septembrie o analiză în care afirma că există dovezi astfel încât Donald Trump să fie acuzat de infracţiuni ce-l pot înlătura de la Casa Albă.

După alegerea lui Trump, presa l-a asaltat imediat pe Peterson pentru a discuta această analiză, subliniind că din punct de vedere legal există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe Trump de fraudă şi escrocherie.

Profesorul a acordat interviuri pe această temă la CNN Wire, USA Today, New York Magazine, Bustle, Internatonal Business Times, Mic, SBS , Morning Ledger and People. Înainte de ziua alegerilor, Peterson a vorbit despre analiza sa la mai multe agenţii de ştiri, iar în luna octombrie a publicat în USA Today serialul “Trump şi Legea”, conform law.utah.edu.

Documentul se referă în primul rând la Trump University, şcoala înfiinţată de preşedintele ales şi închisă în 2010, şi argumentează că atitudinea lui Donald Trump la procesele care au urmat ar putea fi pentru parlamentari un motiv de suspendare. În următoarele săptămâni, Trump va compărea într-unul dintre aceste procese.

"Cel puțin, aceste probleme vor arunca o umbră asupra statutului domnului Trump ca președinte ales și apoi în calitate de președinte", spune profesorul Peterson.

“În Statele Unite, este ilegal pentru întreprinderi să utilizeze declarații false pentru a convinge consumatorii să le cumpere serviciile", a explicat Peterson. "Dovezile indică faptul că Universitatea Trump a folosit un model sistemic de reprezentări frauduloase pentru a păcăli mii de familii să investească într-un program care poate fi considerat o escrocherie. Frauda și escrocheria sunt infracțiuni grave, care intră în categoria actelor pasibile de pedeapsă", a adăugat el.

Procedurile ar trebui să înceapă în Camera Reprezentanţilor. Dacă Donald Trump va fi pus sub acuzare, cel mai probabil va fi înlocuit de vicepreşedintelde Mike Pence, care va prelua conducerea SUA.

Au apărut deja petiţii prin care se cere îndepărtarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră