Trei sfere de foc misterioase au lăsat mii de oameni fără grai (Video)

01 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Trei sfere de foc misterioase au lăsat mii de oameni fără grai (Video)

Mai mulţi localnici din Peru s-au îngrozit când au văzut trei mingi de foc misterioase căzând pe pământ. Ei s-au temut că vor fi victimele unei ploi de meteoriţi când au văzut mingile de foc pe cer, în acest weekend, relatează metro.co.uk.
 
Fotografiile și înregistrările video ale mingilor de foc au fost văzute de mii de oameni care trăiesc atât în ​​Brazilia, cât și în Peru - inclusiv în Tingo Maria și Pucallpa, două orașe peruane aflate la aproximativ 115 de kilometri una de cealaltă. Romulo Barros, șeful serviciului de pompieri din municipalitatea braziliană Cruzeiro do Sul, a declarat că centrul de navigație locală a spus că obiectul era probabil un meteorit. 

 

 

Barros a confirmat că nu au existat zboruri internaționale în spațiul aerian la momentul incidentului. Dar, pentru a risipi temerile, forțele aeriene peruane au confirmat faptul că bilele de foc nu a fost meteoriţi -  ci, de fapt, o rachetă spațială care a revenit în atmosfera Pământului. Se spune că ar putea fi racheta SL-23, iar cele trei sfere de metal, care s-au transformat în bile de foc erau rezervoarele de combustibil ale unui satelit.

Și meteorologul Alejandro Fonesca, de la Universitatea Federală din Acre, din Brazilia, a spus că nu există informaţii privind căderea vreunui meteorit în zonă. El a sugerat că probabil este vorba de reziduuri spațiale, un termen folosit pentru a obiecte create de om, cum ar fi vechii sateliți, care au rămas în spațiu. "Când resturile intră în atmosferă, aceasta se află sub o frecare intensă și se aprind. Asta s-ar fi putut întâmpla ", a mai spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră