TRAGEDIE în Turcia. Zeci de imigranţi au murit înecaţi în Marea Egee. Cadavrul unui bebeluş, găsit la ţărm de garda de coastă

30 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
TRAGEDIE în Turcia. Zeci de imigranţi au murit înecaţi în Marea Egee. Cadavrul unui bebeluş, găsit la ţărm de garda de coastă

Potrivit agenției de presă Anadolu, Garda de coastă turcă a salvat 75 de migranți.

Cadavrul unui bebeluș a ajuns la țărm în apropiere de orașul turc Ayvacik, ulterior fiind găsit trupul neînsuflețit al unui alt bebeluș.

Zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Ieri, şeful Agenției europene pentru managementul cooperării operaționale la frontierele externe ale UE (Frontex), Fabrice Leggeri, a declarat că în 2016 vor ajunge în Europa, venind dinspre Turcia, încă aproximativ un milion de migranți.

"În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, în fiecare zi ajung în Grecia între 2.000 și 3.000 de persoane. Să nu ne facem iluzii. Refugiații vor continua să sosească atât timp cât continuă războiul în Siria", a spus Leggeri pentru publicația germană Der Spiegel.

UE și Turcia au convenit la sfârșitul anului trecut un plan de acțiune prin care guvernul de la Ankara s-a angajat să stăvilească valul de migranți în schimbul unui ajutor financiar cu o valoare inițială de trei miliarde de euro — destinat refugiaților sirieni de pe teritoriul turc — și a reluării procesului de aderare a Turciei la UE, precum și a celui de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci.

Alte stiri din Externe

Ultima oră