Compania Lufthansa este de acord cu teste medicale-surpriză pentru piloți, după tragedia Germanwings

28 Mai 2015
Compania Lufthansa este de acord cu teste medicale-surpriză pentru piloți, după tragedia Germanwings
Ca urmare a prăbușirii aparatului A320 al companiei Germanwings, cauzată de o acțiune voluntară a pilotului cu tendințe suicidare Andreas Lubitz, Lufthansa se declară acum în favoarea inițierii unor teste medicale-surpriză în rândul piloților.

Aceste teste ar trebui să detecteze eventuala administrare regulată de medicamente din categoria antidepresivelor și să tragă un semnal de alarmă în privința unei eventuale fragilități psihologice a piloților, afirmă cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, care citează un interviu acordat de Carsten Spohr, patronul Lufthansa.

El precizează că vrea să analizeze în ce măsură excepțională este posibilă relaxarea regulilor secretului medical pentru piloții săi.

Andreas Lubitz, copilotul zborului 4U9525 al Germanwings, căruia medicii de la Lufthansa i-au scris în dosarul medical că are nevoie de supraveghere psihologică, în ciuda faptului că i-au spus că este apt de zbor, a zdrobit în mod voluntar avionul A320 de versantul muntelui la 24 martie, în Alpii francezi, ucigând toate celelalte 149 de persoane de la bord, evident și pe sine.

El era sub tratament psihoterapeutic pentru tendințe suicidare acum mai mulți ani, a confirmat justiția germană.

De atunci, numeroase companii din lume, printre care Lufthansa sau Air France-KLM au adoptat regula care impune prezența permanentă a două persoane autorizate în cabina piloților. O măsură care nu reglează fondul problemei, pentru că a fost luată î grabă și nu a fost evaluată.

Potrivit lui Carsten Spohr, mărcile Germanwings (divizia low-cost a Lufthansa) și Lufthansa au trecut de momentul critic al tragediei zborului 4U9525, iar încrederea pasagerilor la adresa lui a crescut. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră