Tragedia aviatică din Indonezia. Autorităţile nu pot recupera trupurile victimelor

19 Aug 2015
Tragedia aviatică din Indonezia. Autorităţile nu pot recupera trupurile victimelor
 Vremea rea din estul Indoneziei împiedica operațiunile de evacuare a trupurilor celor 54 de victime ale accidentului aviatic de duminică, informează AFP.

Două elicoptere erau gata să participe la operațiuni. Circa 75 de persoane echipate pentru acțiuni de salvare și-au petrecut noaptea lângă locul accidentului, la aproximativ 15 kilometri de Oksibil, în speranța unei ameliorări a condițiilor meteo.

Autoritățile intenționau să evacueze miercuri, cu elicopterul, trupurile neînsuflețite ale victimelor, însă vremea rea a făcut această operațiune imposibilă, a declarat, pentru AFP, directorul de operațiuni al Trigana Air, Beni Sumryanto.

Duminică, avionul companiei indoneziene Trigana Air a decolat din Jayapura, capitala provinciei vestice Papua, și s-a prăbușit din cauza vremii nefavorabile într-un loc din junglă.

Resturile avionului și trupurile neînsuflețite ale celor 54 de pasageri au fost descoperite marți. Echipele de salvare au descoperit, de asemenea, cutiile negre ale aparatului de zbor, precum și bani lichizi — în parte arși — rămași de la cele circa 6,5 miliarde de rupii (420.000 de euro) transportați de angajați ai poștei pentru a fi distribuiți familiilor sărace din regiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră