Traficant român de refugiați, arestat la Munchen. Poliția cere ajutorul tuturor celor aflați în trafic

11 Sep 2015
Traficant român de refugiați, arestat la Munchen. Poliția cere ajutorul tuturor celor aflați în trafic
Poliția germană a reținut joi un cetățean român de 50 de ani pe autostrada A8 care face legătura între Munchen și Salzburg.  

Din mașina sa au coborât nouă irakieni: cinci cu vârste între 26 și 36 de ani, patru minori, printre care și un copil de nici un an.

„Cărăușul, un cetățean român de 50 de ani, a fost lipsit de scrupule când a înghesuit mai multe persoane decât numărul de locuri în mașină. A fost reținut și dus în arest”, au declarat reprezentanții poliției, pentru revista germană Focus.

Românul a recunoscut că se ocupă de mai mult timp cu traficul de refugiați.

„Șoferul român a acceptat ofertele oamenilor din umbră doar din motive financiare. El era specializat pe ruta Ungaria-Germania. Pentru fiecare cursă încasa mai multe sute de euro. A recunoscut că urma să îi abandoneze pe irakieni într-un loc necunoscut din Germania”, susțin anchetatorii.

Politia germană îi roagă pe toți cei prezenti în trafic să anunțe autoritățile în momentul în care văd mai multe persoane decât permite legea într-o mașină, dacă observă mașini dubioase în trafic sau sunt martorii unor scene privind traficul de refugiați, cum ar fi momentele când aceștia urcă sau coboară din mașini.

„Cu ajutorul unor informații utile legate de autovehicule și a numerelor de înmatriculare cresc semnificativ șansele să stopăm traficul ilegal de refugiați”, se arată în apelul poliției germane. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră