Tot mai mulți români implicați în traficul de refugiați

10 Iul 2015
Tot mai mulți români implicați în traficul de refugiați
Poliția austriacă anunță că traficul cu refugiați a atins noi cote alarmante la trecerea de frontieră dintre Austria și Germania.  

Miercuri noapte, pe autostrada A1, în dreptul localității Eugendorf a fost oprit un camion de mici dimensiuni, din care au coborât 18 refugiați, dintre care patru copii.

Conform salzburg24.at, șoferul român de 26 de ani nu a negat acuzatiile și a fost condus la secția de poliție împreună cu cei 18 sirieni și afgani, pe care încerca, susține el, să îi ducă fraudulos în Italia.

Joi dimineața, pe autostrada A8, în apropriere de localitatea bavareză Piding, un alt șofer român, în vârstă de 34 de ani, a fost prins cu nouă sirieni la bordul autovehiculului pe care îl conducea. El a fost reținut.

Tot mai mulţi tineri români acceptă să îşi rişte libertatea şi viitorul pentru traficul cu refugiaţi.

Ei invocă mereu că sunt simpli șoferi, că nu știu ce transportă în portbagaj, în timp ce oamenii din umbră le promit sume de 200 de euro pentru fiecare persoană trecută ilegal în UE, dar și faptul că, în cazul în care vor fi prinși, riscă doar o amendă sau în cel mai rău caz o condamnare cu suspendare fiind la prima abatere (I.D).

Alte stiri din Externe

Ultima oră