Forbes. Bogaților le-a mers bine, număr record de miliardari în dolari pe planetă!

21 Mar 2017
Forbes. Bogaților le-a mers bine, număr record de miliardari în dolari pe planetă!

Ne putem mândri, în calitatea noastră de oameni simpli, cu grija zilei de mâine, că suntem contemporani cu 2043 de miliardari, un număr nemaiîntâlnit până acum, conform revistei Forbes, ce s-a însărcinat să întocmească anual clasamentul cu cei mai bogați oameni de pe planetă.

Pe primul loc, Bill Gates, pentru a 18 oară, din primăvara anului trecut averea lui Gates a crescut cu 11 miliarde de dolari, atingând valoarea de 86 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că dacă fondatorului Microsoft i-ar da prin cap, ar putea da fiecărui locuitor al planetei în jur de 10 dolari.

Pe poziția a doua se află Warren Buffet cu 75 de miliarde de dolari, în creștere cu 14 miliarde de dolari față de 2016.

Locul al treilea este ocupat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care a înregistrat cea mai mare creștere a veniturilor, de aproape 30 de miliarde de dolari - până la 72, 8 miliarde de dolari.

În top zece se mai regăsesc și Amancio Ortega, proprietarul Zara, cu o avere de 71 de miliarde de dolari, și Mark Zuckerberg, cu 56 de miliarde de dolari.

Dacă pe plan personal i-a mers bine, ajungând președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a pierdut anul trecut un miliard de dolari, averea sa fiind estimată la aproximativ 3,5 miliarde de dolari. Pierderea a fost cauzată de scăderilor în înregistrate de piața imobiliară din Manhattan, unde are mai multe proprietati., și de cheltuielile din campania electorală - 66 de milioane de dolari.

In 2017, numarul bogatilor planetei a ajuns la un nivel record. In prezent, sunt 2.043 de miliardari, o crestere de 13 procente - fara precedent in ultimii 31 de ani, de cand este realizat topul. 565 dintre acestia - cei mai multi - sunt din Statele Unite. Urmeaza China, cu 319 miliardari si Germania, cu 114.

Romania in schimb are un singur reprezentant in acest clasament - omul de afaceri Ion Tiriac. Cu o avere estimata la 1,15 miliarde de dolari, este pe locul 1795.

In plus, tot mai multe femei ajung pe lista miliardarilor. Anul acesta au fost incluse 227, in funte cu Liliane Bettencourt. Mostenitoarea imperiului L'Oreal este cea mai bogata femeie din lume, cu o avere de 39 de miliarde de dolari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră