ȘANTAJ la Timofti: Preşedintelui Moldovei i s-a impus candidatura lui Plahotniuc. I s-a spus că doi fii ai săi sunt urmăriți, că nu li se dorea binele (VIDEO)

22 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
ȘANTAJ la Timofti: Preşedintelui Moldovei i s-a impus candidatura lui Plahotniuc. I s-a spus că doi fii ai săi sunt urmăriți, că nu li se dorea binele (VIDEO)

"I s-a impus o candidatură, cea a lui Plahotniuc, și i s-a adiat, de către cine nu știu, asupra unor lucruri care îl pot privi pe domnul președinte. Președintele a avut informații că doi fii ai domniei sale sunt urmăriți, că nu li se dorea binele. L-am văzut pe unul dintre cei doi fii ai președintelui acum ceva timp...”, a spus Vlad Ţurcanu, potrivit UNIMEDIA.

Citește și Mesaj de la Chișinău pentru presa și oficialii din România: "Nu manipulați, măcar voi...De ce susțineți un guvern criminal?"

Fostul oficial moldovean a precizat că a încercat să-l convingă pe Timofti să ofere mai multe detalii, însă acesta a refuzat pe motiv că declarațiile politice trebuie să aibă acoperire.

"A oferit informaţii despre acest incident atât cât a crezut el că este necesar. Nu cunosc prea multe. Mai multe detalii a oferit probabil ambasadorilor. Președintele le-a descris și unele detalii, dar în public a fost destul de rezervat...Acest șantaj a dispărut în penumbră, dar a rămas în memoria colectivă”, a mai spus Țurcanu.

Citește și Clădirea Parlamentului Republicii Moldova, devastată de protestatari. Jandarmii, bătuți de mulțime (VIDEO)

Reamintim că la mijlocul lunii decembrie a anului trecut că este supus unor presiuni interne pentru numirea oligarhului Vlad Plahotniuc, omul din spatele Partidului Democrat, în funcția de premier.

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, declara în 16 decembrie că a fost convocat de șeful statului moldovean, după întâlnirea pe care Timofti a avut-o cu lideri ai Partidului Democrat.

Citește și Autorităţile române îndeamnă la calm, în cazul protestelor de la Chişinău

"Președintele Nicolae Timofti m-a convocat întrebându-mă dacă noi vom vota pentru candidatul Vladimir Plahotniuc. Am înțeles că cei de la PD au insistat ca președintele să semneze decretul încă din seara zilei de 14 decembrie, dând asigurări că până pe 16-17 decembrie deja va fi învestit Guvernul. O abordare de neînțeles pentru noi, în condițiile în care la partid nu s-a discutat despre un asemenea candidat. Este clar că cei din PD au tot felul de înțelegeri ascunse", spunea atunci Streleț.

Citește și Noul Guvern de la Chișinău. Lista oficială cu viitorii miniștri din Cabinetul Pavel Filip

Alte stiri din Externe

Ultima oră