UPDATE: The Sun: Cum a fost învătaţă Regina Elisabeta a II-a salutul nazist. Anchetă la Buckingham (VIDEO)

19 Iul 2015
UPDATE: The Sun: Cum a fost învătaţă Regina Elisabeta a II-a salutul nazist. Anchetă la Buckingham (VIDEO)
Tabloidul britanic "The Sun" a publicat, în exclusivitate, un filmuleţ de 20 de secunde alb-negru, realizat în reşedinţa regală din Balmoral,Scoţia, în care actuala Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 7 ani, pare sa fie învăţată de  unchiul său, Edward al VIII-lea, salutul nazist. În imagini apare şi sora reginei, prinţesa Margaret, în vârstă de 3 ani.

O anchetă privind modul în care tabloidul The Sun a obținut filmul în care viitoarea Regină Elisabeta a II-a apare făcând salutul nazist pe vremea când era copil, este în curs de desfășurare și Palatul Buckingham ar putea iniția acțiuni legale împotriva ziarului în funcție de concluziile acesteia, a declarat pentru AFP o sursă apropiată familiei regale sub protecția anonimatului, conform agerpres.ro.

"Noi încercăm să aflăm de unde provin imaginile", a explicat această sursă. "Problema drepturilor de autor și altele, de natură penală, pot fi ridicate, probabil".

Conform The Sun, filmuleţul a fost realizat în 1933 sau 1934 când Hitler a obţinut puterea supremă în Germania. Ziarul mai notează că Edward, prinţ de Wales, care a fost un simpatizant al Germaniei naziste conduse de Hitler, a devenit Regele Edward al VIII-lea.

Tabloidul Sun a dat publicităţii articolul şi înregistrarea cu titlul "Their Royal Heilness". The Sun scrie că experții au salutat apariţia acestui filmuleţ, considerându-l un document istoric nou incredibil, de un interes public imens .

În timp ce nu există nici o sugestie clară că regina sau Regina mamă a fost vreodată simpatizantă a nazistilor, legăturile lui Edward cu Hitler și fascismul sunt foarte bine documentate.

Și istorici cred filmul ar putea arunca o lumină nouă şi importantă cu privire la atitudinea Familiei Regale față Germania în anii 1930 - și influența iubitorului de nazişti, Edward, mai scrie The Sun.

"Este o dezamăgire că înregistrarea, realizată în urmă cu opt decenii şi aparent din arhiva personală de familie a Maiestătţi Sale, a fost obţinută şi exploatată în asemenea manieră", a reacţionat familia regală la imaginile publicate de The Sun.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră