Telefonul lui David Beckham, interceptat ilegal de ziariştii News of the World

10 Oct 2015
Telefonul lui David Beckham, interceptat ilegal de ziariştii News of the World
Telefonul fostului căpitan el naţionalei de fotbal al Angliei, David Beckham, a fost interceptat ilegal de ziariştii de la News of the World, după cum a recunoscut pentru prima dată fostul şef de la Ştiri al acestei publicaţii tabloide, scrie The Guardian.

Într-un interviu acordat vineri la Channel 4 News, Greg Miskiw a declarat că accesarea voicemailului lui Beckham devenise o rutină, "tot timpul, la nesfârşit". 

El a adăugat însă că una dintre poveştile cele mai bine vândute ale ziarului - cum că Beckham ar fi avut o aventură cu asistenta sa, Rebecca Loos, şi pe care fostul căpitan englez a negat-o, nu a avut la bază informaţii obţinute din interceptarea ilegală a telefonului cestuia. 

“Pentru povestea cu Rebecca Loos a trebuit să înregistrăm toate convorbirile, dar nu cred că am obţinut vreo informaţie semnificativă din interceptarea telefonului lui Beckham”, a spus el.

Beckham a crezut mult timp că telefonul i-a fost atacat de hackeri, dar nimeni din compania care a editat ziarul nu a recunoscut public că telefonul fostului căpitan englez a fost interceptat ilegal. Vineri, nici un purtător de cuvânt al starului nu a vrut să comenteze aceste informaţii.

Miskiw, poreclit “ prinţul întunericului” din cauza legăturii sale cu aşa-numitele arte întunecate, a mai spus că a fost devastat când a aflat că unii dintre colegii săi i-au interceptat ilegal telefonul unei eleve de 13 ani care a fost dată dispărută şi apoi a fost găsită moartă. 

Împreună cu fostul redactor -şef al publicaţiei, Neville Thurlbeck, Miskiw a fost condamnat la  6 luni închisoare în iulie anul trecut după ce a pledat vinovat la acuzaţia de complicitate la interceptarea mesajelor de voicemail. Cei doi au executat  în total doar 37 de zile fiecare.

În urma scandalului privind interceptarea ilegală a telefoanului elevei dispărute, interceptări de care ziarul era bănuit încă din 2006,  publicaţia News of the World, deţinută de magnatul Rupert Murdoch, a fost închisă în iulie 2011, după 168 de ani de apariţie.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!




Alte stiri din Externe

Ultima oră