Tânără siriană, urmărită în Germania și UCISĂ la ordinul familiei, pentru că îi făcuse de rușine (VIDEO)

08 Oct 2015
Tânără siriană, urmărită în Germania și UCISĂ la ordinul familiei, pentru că îi făcuse de rușine (VIDEO)
Prin afluxul de refugiați din întreaga lume ce o vizează, Germania devine un teren de confruntare al culturilor și tradițiilor, uneori de neînțeles, alteori barbare de-a dreptul. O tânără, a cărei familie o considera "pângărită", pentru că fusese victima unui viol în Siria, a fost găsită ucisă într-un oraș din Germania, crima fiind înfăptuită, se pare, chiar la ordinul mamei sale.

Poliția îi caută pe tatăl și pe cei doi frați ai tinerei, bănuiți că ar fi înjunghiat-o pentru a repara rușinea adusă asupra familiei lor de violul a cărui victimă a fost. Cu puțin timp înainte de a fi ucisă, tânăra scrisese, premonitiv, pe profilul său de WhatsApp: "Sunt în așteptarea morții, dar prea tânără pentru a muri".

Rokstan M. sosise în Germania în urmă cu doi ani și se integrase perfect în societate, lucra ca translator pentru azilanți, ajutându-i să treacă prin hățișurile birocrației germane. "Din momentul în care am fost victima violului, familia mea m-a privit cu ură Am fost violată de trei bărbați. Din acel moment familia mea m-a privit cu ură. Mama și frații mei mă chinuiau. Spuneau că merit să mor!", povestea fata, înainte de nenorocire.

O parte a comunității siriene s-a strâns să protesteze la lipsa de reacție a autorităților germane. În fotografie, tatăl fetei și cei doi frați, căutați pentru crimă.



Alte stiri din Externe

Ultima oră