Taifunul Dujuan a făcut prăpăd în Taiwan. Doi oameni au murit, peste 300 au fost răniţi (VIDEO)

29 Sep 2015
Taifunul Dujuan a făcut prăpăd în Taiwan. Doi oameni au murit, peste 300 au fost răniţi (VIDEO)
Cel puțin două persoane au murit și alte 300 au fost rănite în Taiwan în urma trecerii "super-taifunului" Dujuan, relatează EFE care citează autoritățile chineze.
 
Taifunul a ajuns în această dimineață pe teritoriul chinez în regiunea Putian, de cealaltă parte a strâmtorii Formosa. În Taiwan, persoanele au fost rănite în principal de bucățile de dărâmături luate de vânt sau în accidente de circulație, au informat serviciile de urgență ale insulei, care au stabilit bilanțul la doi morți și 324 de răniți.
 
Mai mulți copaci au fost scoși din rădăcini de vânturile puternice și s-au produs alunecări de teren din cauza ploilor torențiale. Peste 12.000 de persoane au fost evacuate iar 3.000 se află încă în adăposturile de urgență, potrivit autorităților.
 
Clasat de mai multe agenții meteo din regiune ca un "super-taifun", Dujuan a fost retrogradat azi la stadiul de "taifun moderat" de serviciile de meteorologie taiwaneze după trecerea lui prin insulă. 

Taiwanul a mai fost lovit luna trecută de taifunul Soudelor, când au fost afectate în special comunităţile montane. Cel puţin 21 de persoane au murit atunci.  
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră