Bine ați venit în IAD. Violuri, abuzuri sexuale, încăierări. Tabăra de refugiați de la Giessen – Mica Sirie din interiorul Germaniei.

26 Sep 2015
Bine ați venit în IAD. Violuri, abuzuri sexuale, încăierări. Tabăra de refugiați de la Giessen – Mica Sirie din interiorul Germaniei.
Giessen este un orășel universitar din centrul Germaniei, la 60 km nord de Frankfurt. Este de obicei un loc liniștit. Sau era. Pentru că de la instalarea acolo a celei mai mari tabere de refugiați din Germania, viața celor 70.000 de locuitori nu mai este la fel. Iar dacă orășelul este cât de cât protejat, tabăra în sine, ridicată pe locurile unde altă dată se afla o cazarmă militară, este iadul pe pământ.

Sentimentul predominant - frica
„O cultură a violurilor și a violenței”, așa este descris acest loc de către o organizație care luptă pentru protejarea femeilor. În scrisoarea adresată Ministerului Integrării și Afacerilor Sociale ale landului Hesse, este descrisă pe larg situația din tabăra de la Giessen. Aici, violurile și abuzurile asupra minorilor sunt la ordinea zilei. "Afluxul tot mai mare de refugiaţi a complicat situaţia femeilor şi a tinerelor de la tabăra din Giessen şi alte asemenea locuri. Numeroase violuri şi abuzuri sexuale au avut loc. Multe femei dorm îmbrăcate în haine de stradă, nu merg la toaletă noaptea, de teama de a nu fi violate. Chiar şi în timpul zilei, femeilor le este frică să meargă prin tabără. Femeile reclamă că, atât ele, cât şi fiicele lor, au fost violate sau supuse agresiunilor sexuale", scrie Daily Mail.

"Este un lucru dovedit că în cultura musulmană femeile şi copiii nu sunt protejaţi. Această situaţie este în sprijinul celor care atribuie femeilor un rol inferior şi care le consideră pe cele care călătoresc singure drept un vânat. Multe dintre femei au fugit din ţara lor pentru a scăpa de căsătoriile forţate sau de abuzuri, crezând că aici vor avea o viaţă liniştită. Însă, nu s-a întâmplat asta", se mai arată în scrisoare. Și aceasta este situația de acum o lună pentru că, trebuie să vă spunem, scrisoarea cu pricina poartă data de 18 august.

Giessen adăpostește în acest moment 5.000 de persoane – bărbați, femei, copii. Parte dintre aceste orori se întâmplă și din cauza condițiilor. Stau împreună, în corturi, grupurile sanitare sau dușurile nu sunt izolate, iar noțiunea de privat nu există. Unele toalete sau dușuri nu au nici măcar nu au o perdea.

Găști, trafic de droguri, arme. Prostituție
Tabăra nu este una eterogenă. Are pakistanezi, sirieni, kurzi, irakieni și cine știe câte alte naționalități. Obiceiurile sunt diverse, și fiecare grup luptă pentru resurse. Fie că acestea se cheamă droguri, arme, un loc de pus capul sau o bucată de pâine. "Tabăra este un loc periculos. Bărbaţi de diferite naţionalităţi se luptă între ei şi femeile sunt atacate", a declarat Atif Zahoor, care a venit în Germania cu familia sa, având paşapoarte false.
În ultima vreme s-au primit din ce în ce mai multe reclamații legate de prostituția forțată. Deja unele găști mai întreprinzătoare au trecut să facă ceea ce probabil făceau și la ele în țară – trafic cu arme sau droguri.

Orașul, pe un butoi cu pulbere
Cetățenii germani au început să se teamă. Giessen este un centru universitar și o dată cu începerea cursurilor s-a umplut de tineri veniți la studiu. Mulţi dintre refugiaţi merg în grupuri pe stradă şi chiar fac observaţii femeilor că nu sunt îmbrăcate corespunzător. Acesta ar putea să fie numai începutul pentru că o dată cu venirea iernii, văzând că nu se întâmplă nimic, situația refugiaților s-ar putea deteriora și, posibil, scăpa de sub control.






 

Alte stiri din Externe

Ultima oră