Un al șaselea suspect a fost ARESTAT în Belgia, pentru implicare în atacurile teroriste de la Bruxelles

09 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Un al șaselea suspect a fost ARESTAT în Belgia, pentru implicare în atacurile teroriste de la Bruxelles

Procurorii federali belgieni anunțaseră vineri că l-au arestat pe Mohamed Abrini - un suspect-cheie în atacurile teroriste din noiembrie de la Paris soldate cu 130 de morţi -, precum şi alţi patru suspecţi. Ei sunt anchetaţi pentru legături cu atacurile din luna martie de la Bruxelles, în care 32 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Postul de televiziune VRT şi cotidianul De Standaard au relatat că cea de-a şasea persoană arestată este Bilal El Makhoukhi, un bărbat condamnat anul trecut într-un proces amplu împotriva membrilor grupării teroriste Sharia4Belgium, informează DPA, citată de agerpres.ro.

El Makhoukhi a fost condamnat la cinci ani de închisoare, însă a fost eliberat anticipat, potrivit surselor citate. El a fost arestat vineri noapte în cartierul Laken din Bruxelles.

Legătura sa cu investigaţiile privind atacurile de la Paris şi Bruxelles nu a fost dezvăluită încă.

Între timp, guvernul belgian a decis sâmbătă să crească finanţarea pentru securitate, precum şi să aloce bani pentru sprijinirea sectoarelor economice lovite de atacurile de la Bruxelles, în contextul finalizării proiectului de buget.

Alte stiri din Externe

Ultima oră