Surpriză de proporţii pe malul unui lac din Cipru. Ecologiştii au filmat SINGURUL flamingo negru din lume! (VIDEO)

13 Apr 2015
Surpriză de proporţii pe malul unui lac din Cipru. Ecologiştii au filmat SINGURUL flamingo negru din lume! (VIDEO)
Mai multi ecologisti au avut parte de o surpriza extraordinara, saptamana trecuta. Aflati in Cipru, pe malul lacului Akrotiri, pentru recensamantul pasarilor flamingo, cercetatorii au fost martorii unui eveniment unic: un flamingo negru si-a facut aparitia printre cei de culoare roz! Specialiștii spun că ar putea fi vorba despre singura pasăre de acest din lume.

Pasarea filmata de ecologisti este aproape in intregime neagra, cu exceptia catorva pene albe aflate in partea din spate. Potrivit specialistilor, acest flamingo negru ar suferi de o dereglare genetică. Ei spun că este vorba de melanism, o afecțiune care determină organismul să genereze un pigment negru în loc de roz.

"Un astfel de exemplar este o aparitie foarte, foarte rara...practic, este opusul unui albinos, atunci cand individul produce mai multa melanina decat in mod normal", a declarat Pantelis Charilaou, seful departamentului de mediu din cadrul British Sovereign Bases.

Potrivit Sputnik International, nu se mai cunoaste decat o singura aparitie de acest gen. Singura fotografie de pana acum cu o astfel de pasăre a fost facuta in 2013, in Israel, insa veridicitatea acesteia nu a putut fi confirmata.

Drept urmare, oamenii de stiinta cred ca pasarea neagra filmata pe malul lacului cipriot Akrotiri ar putea fi singura de acest fel din lume. (V.M.)



Alte stiri din Externe

Ultima oră