Summit la Bruxelles. Liderii statelor din UE se reunesc pentru a discuta situația Greciei

06 Iul 2015
Summit la Bruxelles. Liderii statelor din UE se reunesc pentru a discuta situația Greciei
Un summit al liderilor europeni va avea loc marti, la Bruxelles, pentru a se discuta situatia creata in urma votului de duminica al grecilor.

Summitul a fost cerut de Angela Merkel si Francois Hollande, la scurt timp dupa anuntarea primelor rezultate partiale ale referendumului organizat duminica in Grecia, la care elenii au spus nu austeritatii cerute de creditorii internationali, relatează Reuters. Cancelarul german și președintele Franței urmează să aibă, luni, o întâlnire premergătoare summit-ului.

Tot luni, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va discuta într-o conferință telefonică cu Donald Tusk, Jeroen Dijsselbloem și Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene (BCE).Junker, care a susținut campania pentru DA la referendum, se va exprima oficial asupra rezultatului marți, în cursul unei sesiuni plenare a Parlamentului European la Strasbourg.

Până atunci, el a început consultări — de duminică seara, după ce rezultatul votului în Grecia a fost cunoscut — cu liderii 'celorlalte 18 țări ale uniunii monetare și ai instituțiilor europene', a precizat Comisia, excluzând astfel Grecia dintre interlocutorii președintelui său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră