Sufletul Uniunii Europene este sfâșiat! Cine a declarat asta și de ce

24 Aug 2015
Sufletul Uniunii Europene este sfâșiat! Cine a declarat asta și de ce
Criza imigranților amenință să ”sfâșie sufletul Uniunii Europene”, a declarat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, în cadrul unui interviu acordat Il Messagerro.

Oficialul italian a subliniat că scenele haotice precum cele din weekend-ul care a trecut, de la frontiera dintre Grecia și Macedonia, reprezintă o ”amenințare reală  pentru libera circulație a persoanelor în blocul comunitar”, relatează Economic Times. ”În problema imigrației, Europa este în pericolul de a arăta tot ce are mai rău: egoism, decizii hazardate, conflicte între statele membre”, a mai spus Gentiloni.

Într-o altă declarație, vice-cancelarul german Sigmar Gabriel a cerut Uniunii Europene revizuirea politicii de acordare de azil, iar statelor membre UE le-a transmis că afluxul de imigranți trebuie să fie ”corect împărțit”.

Vineri și sâmbătă, la frontiera greco-macedoneană, s-a înregistrat un aflux de mii de persoane, care în cele din urmă au reușit să pătrundă în Macedonia, iar pe Marea Mediterană circa 3.000 de persoane au fost salvate în cadrul unei vaste operațiuni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră