SUA vor sa trimita trupe terestre in Siria si Irak

27 Oct 2015
SUA vor sa trimita trupe terestre in Siria si Irak
Interventia Rusiei in conflictul din Siria pare sa determine SUA sa iasa dintr-o expectativa greu de inteles.Presa relateaza ca oficialii americani examineaza posibilitatea de a trimite trupe speciale in Siria si irak care sa actioneze in cadrul luptelor cu Statul islamic.

Altfel spus, SUA ia in calcul trimiterea unor forte terestre desi initial anuntase ca interventia americana se rezuma doar la raiurile aeriene. Cum acestea nu par sa dea rezultatele scontate-aviatia efectueaza misiuni de aproape un an-administratia Obama pare dispusa sa autorizeze operatiuni speciale terestre in Siria iar in Irak instructorii americani ar putea avea permisiunea de a insoti armata irakiana in misiunile impotriva Statului Islamic.

Daca responsabilii americani ar aproba acest nou plan al Pentagonului, am asista la o schimbare de optica fundamentala in strategia abordarii razboiului din zona.

Mai trebuie precizat ca fortele coalitiei conduse de SUA au sistat bombardamentele impotriva SIS de patru zile dar responsabilii militari au anuntat ca raidurile vor reluate cat de carand.


Alte stiri din Externe

Ultima oră