SUA: Trump l-a demis pe şeful Pentagonului

09 Noi 2020
SUA: Trump l-a demis pe şeful Pentagonului

Preşedinte în exerciţiu al SUA, Donald Trump a anunţat, luni, că l-a demis pe ministrul Apărării, Mark Esper.

Locatarul de la Casa Albă pare să folosească ultimele luni de mandat la Casa Albă pentru reglarea de conturi în interiorul administraţiei sale, notează Reuters şi France Presse.

„Mark Esper este demis. Aş vrea să-i mulţumesc pentru serviciul lui”, a scris Donald Trump pe Twitter. „Sunt încântat să anunţ că Christopher C. Miller, foarte respectatul Director al Centrului Naţional de Contraterorism (confirmat unanim de Senat) va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat”, a adăugat el.

Potrivit unor surse, șeful Pentagonului, care avusese divergenţe publice cu preşedintele pe mai multe subiecte în ultimele luni, se pregătea de ceva vreme pentru perspectiva demisiei sau a demiterii sale după alegerile de la 3 noiembrie, în special dacă Donald Trump ar fi câştigat un al doilea mandat.

Mark Esper l-a înfuriat pe Donald Trump, în vară, prin opoziţia manifestată la ameninţarea preşedintelui că va trimite militari activi pentru a reprima protestele antirasism care au zguduit SUA, nefiind de acord nici cu atitudinea de desconsidere a NATO.

Succesorul său, Christopher C. Miller, va fi ministru al Apărării până la învestirea noului preşedinte, fiind extrem de puţin probabil ca Senatul să mai confirme o nominalizare în acest răstimp.

Alte stiri din Externe

Ultima oră