Joe Biden este încrezător că a câștigat alegerile

05 Noi 2020 | scris de A.V.
Joe Biden este încrezător că a câștigat alegerile

Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden şi-a exprimat încrederea că, odată numărate toate voturile, va fi declarat câştigătorul cursei pentru Casa Albă, relatează dpa şi Reuters.

''Este clar că câştigăm suficiente state pentru a ajunge la 270 de voturi necesare pentru a câştiga preşedinţia'', a spus Biden în Delaware, subliniind că nu pretinde încă victoria. ''Când se va finaliza numărătoarea, credem că vom fi câştigătorii'', a afirmat el.

Democratul a insistat că ''fiecare vot trebuie numărat'' şi că nimeni nu poate pur şi simplu să câştige făcând declaraţii, referindu-se la preşedintele Donald Trump. ''Sunt încrezător că vom ieşi învingători'', a adăugat el.

Biden a promis că dacă va câştiga va uni naţiunea şi a subliniat că ţara trebuie să înceteze să-i mai trateze pe adversarii politici drept ''duşmani''.

Joe Biden a obţinut victoria în statul cheie Michigan, extinzând astfel marja în faţa rivalului său, preşedintele Donald Trump, conform proiecţiilor posturilor CBS, CNN şi NBC, informează EFE.

Cu cei 16 delegaţi pe care Michigan îi acordă în Colegiul Electoral, Biden ajunge la un total de 264 de voturi faţă de 214 de care beneficiază Trump. Câştigătorul are nevoie de 270 de voturi ale Colegiului electoral.

Donald Trump a intentat un proces în justiţie pentru suspendarea numărării voturilor în statul cheie Pennsylvania, unde îl devansează cu o diferenţă mică pe rivalul său Joe Biden, conform rezultatelor parţiale, a anunţat miercuri managerul său de campanie, conform AFP.

Acţiunea a fost iniţiată deoarece republicanii au pus la îndoială dacă se consideră valide voturile prin poştă primite în termen de trei zile de la data alegerilor.

"Ochii naţiunii sunt îndreptaţi spre Pennsylvania, dar Pennsylvania numără pe ascuns voturile trimise prin poştă şi acest lucru trebuie să înceteze", a scris Bill Stepien, directorul de campanie al lui Donald Trump, într-un comunicat. "Luăm măsuri legale pentru a suspenda numărarea în aşteptarea unei mai mari transparenţe", a adăugat el.

Staff-ul de campanie pentru realegerea lui Trump a mai cerut renumărarea voturilor în Wisconsin şi suspendarea numărării în Michigan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră