Soţii Marta şi Bela Karolyi, implicaţi într-un scandal de abuz sexual

28 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Soţii Marta şi Bela Karolyi, implicaţi într-un scandal de abuz sexual

De asemenea, fosta gimnastă, căreia nu i se dezvăluie numele, îi menţionează pe soţii Karolyi într-o plângere depusă joi în Los Angeles, în care îl acuză pe medicul Larry Nassar că a abuzat-o sexual în mod repetat, între 2006 și 2011, când a făcut parte din lotul de gimnastică al SUA.

Conform plângerii, soții Karolyi au creat un "mediu toxic" care a permis comiterea acestor abuzuri la ferma lor situată la nord de orașul Houston, unde gimnastele locuiau în bungalouri în timpul antrenamentelor, iar de îngrijirea lor se ocupa doctorul Nassar.

Soții Karolyi, actualul președinte al Federației americane de gimnastică (USA Gymnastics) și foști președinți ai acestui for sunt acuzați de fosta sportivă că știau de faptele comise de Nassar, însă au preferat să închidă ochii.

Printre președinții federației sunt numiți Steve Penny și Robert Colarossi, care au ignorat acuzațiile aduse lui Nassar, pentru ca reputația USA Gymnastics să nu fie afectată.

USA Gymnastics, vorbind în numele lui Penny și Colarossi, a negat acuzațiile și a declarat că învinuirile aduse lui Nassar sunt tulburătoare. Soții Karolyi nu au răspuns mesajelor în care erau rugați să comenteze aceste afirmații.

Gimnasta de origine română Dominique Moceanu, care a participat la Jocurile Olimpice din 1996, a afirmat că soții Karolyi au abuzat-o uneori verbal, emoțional și fizic în timpul carierei sale, criticând-o pentru greutate și pentru conformația fizică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră