STUPID. Armata egipteană a UCIS 12 turişti mexicani, crezând că sunt terorişti!

14 Sep 2015
STUPID. Armata egipteană a UCIS 12 turişti mexicani, crezând că sunt terorişti!
Forţele de ordine egiptene au tras focuri de armă în direcţia unui convoi cu turişti mexicani, duminică, într-un moment în care urmăreau nişte jihadişti în  vestul Egiptului. Bilanţul operaţiunii este tragic: 12 morţi în rândul turiştilor mexicani şi al însoţitorilor lor egipteni, scrie France 24.  

Atacul a avut loc duminică, într-o „zonă restricţionată”. Militari şi poliţişti egipteni urmăreau „elemente teroriste” în zona oazelor, unde au deschis în mod eronat focul asupra unui convoi de patru vehicule cu turişti. 

O anchetă a fost deschisă şi este în curs, a anunţat aceeaşi sursă.
    
Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplâns pierderea concetăţenilor săi, într-un mesaj postat pe Twitter. „Mexicul condamnă aceste acţiuni împotriva cetăţenilor noştri şi a solicitat ca Guvernul egiptean să efectueze o anchetă extinsă cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, afirmă şeful statului mexican.
    
Ambasadorul mexican în Egipt oferă ajutor cetăţenilor mexicani răniţi în incident, care au fost spitalizaţi, a adăugat Nieto. El a îndemnat ambasada să suplimenteze personalul pentru a ajuta familiile victimelor.

Un grup cu presupuse legături cu gruparea radicală Statul Islamic (SI) a anunţat duminică faptul că ar fi respins un atac al unor trupe egiptene în Deşertul de Vest. Regiunea este frecventată de către turişti.
   
Forţele egiptene de securitate au fost ţinta a numeroase atacuri comise de către militanţi, după îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte islamist Mohammed Morsi de către armată, în 2013, în urma unor proteste violente de masă.

   

Alte stiri din Externe

Ultima oră