Stephen Hawking anunță SFÂRȘITUL LUMII: Producerea unui dezastru pe Terra, o certitudine! (VIDEO)

20 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Stephen Hawking anunță SFÂRȘITUL LUMII: Producerea unui dezastru pe Terra, o certitudine! (VIDEO)

Mai mult, Hawking atrage atenția că progresele științei și tehnicii vor conduce la un deznodământ nefericit pentru rasa umană.

"Deși în prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mică, ea va deveni aproape o certitudine în următorii o mie sau zece mii de ani", a precizat savantul britanic.

Hawking ne dă și o veste bună. El spune că, la acea vreme, vom fi ajuns departe în explorarea spațiului.

"Un dezastru pe Terra nu înseamnă și sfârșitul rasei umane. Cu toate acestea, nu vom realiza colonii în spațiul cosmic decât peste cel puțin o sută de ani. Așa că trebuie să fim foarte atenți în această perioadă", a mai avertizat fizicianul de 74 de ani.

La sfârșitul anului trecut, Hawking a declarat că este extrem de important ca rasa umană să-și stabilească drept țel principal găsirea unei planete pe care să o găzduiască.

"Este un risc destul de ridicat ca un dezastru să lovească Pământul, de aceea țin să avertizez asupra importanței zborurilor cosmice. Experiența m-a învățat să nu mă gândesc prea departe, ci să mă concentrez către prezent, sunt multe lucruri pe care mi le-am propus să le fac", a spus în octombrie fizicianul britanic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră