Premierul Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăutățit

06 Apr 2020 | scris de I.D.
Premierul Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăutățit

Premierul Boris Johnson a fost dus, luni, la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăuțit, relatează Reuters. Johnson a fost internat în spital duminică seară și a fost supus mai multor teste din cauza unor simptome persistente de COVID-19 pentru mai bine de 10 zile.

Starea sa s-a înrăutățit după ce purtătorul său de cuvânt a spus că Boris Johnson a petrecut o noapte ”confortabilă” în spital și este într-o stare bună, continuând să conducă guvernul, deși va rămâne în spital sub observație.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus.

El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea Guvernului.

Ministrul de Externe Dominic Raab va fi cel care va conduce şedinţa de urgenţă de luni a Executivului cu privire la situaţia epidemiei, a indicat o sursă.

În comunicatul de luni seara al Downing Street se poate citi că de duminică seara, premierul este îngrijit de medici de la St. Thomas Hospital din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus.

"În cursul după-amiezii, starea premierului s-a agravat, şi, la sfaturile echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului".

"Premierul primeşte îngrijiri excelente şi le mulţumeşte membrilor personalului NHS pentru munca lor susţinută şi pentru devotament".

Cu numai câteva ore înainte, pe contul de Twitter al premierului au fost postate două mesaje, în care acesta afirma că este într-o stare de spirit bună şi le mulţumea celor care îi acordă îngrijiri.

Într-unul dintre mesaje, Boris Johnson îi sfătuia pe britanici să stea acasă, să protejeze astfel sistemul sanitar britanic NHS şi să salveze astfel vieţi.

 

 

UPDATE

Șeful diplomației britanice, Dominic Raab, îi va ține locul premierului Boris Johnson, aflat la terapie intensivă din cauza coronavirusului, relatează AFP. Marea Britanie va continua să se asigure că planurile premierului Boris Johnson de combatere a pandemiei de coronavirus sunt duse mai departe, a spus Raab, potrivit Reuters.

Eurosceptic convins și un mare iubitor de box, a fost numit în funcție după ce Boris Johnson a venit la putere în luna iulie.

Dominic Raab este reprezentativ pentru o nouă generație de conservatori care au intrat în Parlament în ultimii 10 ani.

Dominic Raab este ”dur și lucid. Nu genul de persoană pe care o poți intimida”, a spus fostul ministru pentru Brexit David Davis.

Fiul unui refugiat evreu ceh care a ajuns în Regatul Unit în 1938 și a murit de cancer când avea doar 12 ani, Dominic Raab a fost crescut de mama sa în religia anglicană.

UPDATE

Premierul României, Ludovic Orban, a postat un mesaj pe Twitter, în care îi urează lui Boris Johnson însănătoşire grabnică.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră