Stare de urgenţă la Bagdad. Sute de manifestanţi au ocupat Parlamentul

30 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Stare de urgenţă la Bagdad. Sute de manifestanţi au ocupat Parlamentul

"Autorităţile de securitate irakiene au declarat stare de urgenţă la Bagdad", a anunţat generalul Saad Mann, purtătorul de cuvânt al armatei irakiene. " Toate porţile către Bagdad au fost închise şi nu mai cei care vor să părăsească oraşu pot trece", a adăugat acesta.

Sute de demonstranţi au ocupat parlamentul naţional, conform unei surse din rândul forţelor de securitate. Imagini video din interiorul clădirii arată mulţimi de oameni bucurându-se, fluturând steaguri şi scandând Pace! Pace! În prezent, Parlamentul irakian nu se află în sesiune.

Susţinătorii lui Sadr, ai cărui luptători au controlat în trecut porţiuni din Bagdad şi au ajutat la apărarea oraşuluide ISIS, demonstrează de mai multe săptămâni la porţile Zonei Verzi, răspunzând la chemarea liderului lor de a presa guvernul să se reformeze. Sâmbătă a fost pentru prima dată când protestatarii au trecut dincolo de ziduri.

Un oficial american a declarat că ambasada SUA nu a fost evacuată. Forţele de securitate responsabile cu paza intrării în zonă nu au putut opri demonstranţii fără să deschidă focul asupra lor, aşa că i-au lăsat să intre. 

.

Alte stiri din Externe

Ultima oră