Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan, bombardat în timpul unui raid aerian american

03 Oct 2015
Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan, bombardat în timpul unui raid aerian american
Un bombardament aerian asupra unui spital al organizației Medici fără Frontiere din Kunduz, oraș în nordul Afganistanului, a ucis trei persoane, alte 30 fiind date dispărute, relatează Yahoo News.

Organizația precizează într-un comunicat că spitalul a fost lovit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de un raid aerian și că, în momentul bombardamentului, în clinică se aflau 105 pacienți și 80 de membri ai personalului medical, afgani și străini.

„Suntem şocaţi de acest atac, de uciderea angajaţilor şi pacienţilor la Kunduz”, a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fără Frontiere.

Surse NATO din Afganistan au declarat pentru agenția de presă franceză AFP că spitalul ar fi putut fi lovit în timpul unui raid aerian american ce a fost lansat pentru susținerea armatei afgane în contraofensiva acesteia împotriva talibanilor.

Operațiunea, care a vizat 'persoane ce amenință forțele coaliției, ar fi putut provoca pagube colaterale în centrul medical din apropiere', a declarat colonelul Brian Tribus, purtător de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră