Soția lui Navalnîi, tot mai îngrijorată pentru viața opozantului rus: „Vorbește cu dificultate”

14 Apr 2021 | scris de Istvan Deak
Soția lui Navalnîi, tot mai îngrijorată pentru viața opozantului rus: „Vorbește cu dificultate”

Soția opozantului rus Aleksei Navalnîi spune că este din ce în ce mai îngrijorată pentru sănătatea soțului său, după ce acesta a intrat în greva foamei, fiind închis pentru 2 ani și jumătate într-o colonie penitenciară aflată la aproximativ 100 de kilometri de Moscova.

Iulia Navalnaia l-a vizitat marți pe opozantul Kremlinului și apoi a scris pe Instagram că a vorbit prin telefon cu Alexei Navalnîi și l-a putut vedea pe acesta printr-un panou de sticlă. Ea a catalogat întâlnitra ca fiind „cea mai bună întâlnire din viața mea”, scrie Europa Liberă Rusia.

Este la fel de vesel și distractiv. Dar vorbește cu dificultate și din când în când închide și se întinde pe masă pentru a se odihni", a scris soția lui Navalnîi pe Instagram. Ea a mai spus că opozantul rus a slăbit 17 kilograme de când a fost închis.

Știu că nu va renunța ... Dar după vizita la Aleksei, îmi fac griji și mai mult pentru el", a adăugat ea.

Soția lui Navalnîi a declarat că închisoarea refuză în continuare să permită ca un medic independent să-i examineze soțul.

Tot marți, înainte de vizita soției, Aleksei Navalnîi a scris pe Instagram că i-a dat în judecată pe administratorii închisorii pentru să nu i-au permis să citească Coranul. El a arătat că toate cărțile pe care le-a adus la închisoare i-au fost luate.

În urmă cu o săptămână, medicul Anastasia Vasilieva, șefa Alianței Medicilor din Rusia, a încercat să vadă și să-l consulte pe Navalnîi, dar a fost arestată de politiști. Medicul a vrut să vadă starea opozantului rus după ce acesta scrisese pe Instagram că a fost diagnosticat oficial cu „tuse severă” și temperatură de 38,1 grade Celsius, după ce un coleg de detenție a fost trimis la spital cu suspinciune de tuberculoză.

Alte stiri din Externe

Ultima oră