Aleksei Navalnîi a fost externat, refacerea completă este ”posibilă”, potrivit Spitalului Charité din Berlin

23 Sep 2020 | scris de A.V.
Aleksei Navalnîi a fost externat, refacerea completă este ”posibilă”, potrivit Spitalului Charité din Berlin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat din 22 august la Berlin, în urma unei presupuse otrăviri cu Noviciok, a fost autorizat să părăsească spitalul, din care a fost externat miercuri, iar o refacere completă este posibilă, a anunţat Spitalul berlinez Charité, potrivit agenției France Presse, citată de news.ro.

”Starea sănătăţii pacientului s-a ameliorat, iar terapia intensivă a fost întreruptă” după 32 de zile de spitalizare, a anunţat într-un comunicat instituţia, una dintre cele mai reputate din lume.

”Având în vedere desfăşurarea tratamentului în acest stadiu şi starea actuală a pacientului, medicii consideră că o refacere completă este posibilă”, precizează sursa citată.

”Eventualele consecinţe pe termen lung ale otrăvirii vor putea fi evaluate doar după încheierea tratamentului”, a avertizat, însă, Charité.

Opozantul numărul unu al Kremlinului a postat în ultimele zile mai multe fotografii în care apare, împreună cu soția sa,  într-un balcon al spitalului.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă găsită în camera de hotel în care se cazase  în Siberia, în luna august a.c.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor, în Rusia, la 20 august, şi a fost internat iniţial într-un spital siberian, după care a fost transferat în Germania.

Mai multe laboratoare specializate – din germania, Franța și Suedia - au stabilit că Navalnîi a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, lucru pe care Moscova îl contestă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră