Laboratoare din Franța și Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok a lui Aleksei Navalnîi

14 Sep 2020 | scris de A.V.
Laboratoare din Franța și Suedia confirmă otrăvirea cu Noviciok a lui Aleksei Navalnîi

Guvernul german a anunțat luni că alte două laboratoare au confirmat în mod independent că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok și a îndemnat din nou Rusia să coopereze în anchetă.

Laboratoare specializate din Suedia și Franța au confirmat rezultatele inițiale din Germania, a anunțat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

„Facem din nou apel către Rusia să dea explicații cu privire la evenimente. De asemenea, suntem în strâns contact cu partenerii noștri europeni pentru următorii pași", a adăugat Seibert.

Lui Navanîi i s-a făcut rău pe 20 august , într-un avion cu care se întorcea din Siberia la Moscova, a fost interanat de urgență al Omsk de unde, două zile mai târziu, a fost transferat la spitalul Charite din Berlin. Medicii de la Omsk au declarant că nu au găsit nici o urmă de otravă la Nvalnîi, în timp ce un laborator militar german a constatat că opozantul rus fusese otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok (substanță clasificată international drept armă chimică).

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră