Sondaj: 44% dintre ucraineni cred că Occidentul s-a săturat să sprijine Ucraina

27 Feb 2024
Sondaj: 44% dintre ucraineni cred că Occidentul s-a săturat să sprijine Ucraina

Ponderea ucrainenilor care cred că Occidentul s-a săturat să sprijine Ucraina a crescut de la 30% la 44% în doar patru luni, potrivit unui sondaj publicat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev (KIIS) pe 27 februarie, scrie Kiev Independent

La sfârșitul anului 2022, doar 15% dintre ucraineni credeau că Occidentul s-a săturat de Ucraina și că își slăbește sprijinul. Cifra a ajuns la 30% până în octombrie 2023, a spus KIIS .

Sondajul i-a întrebat pe respondenți cu ce afirmație sunt de acord mai mult: „Occidentul s-a săturat de Ucraina, sprijinul său este slab și  vrea să facă presiuni ca Ucraina să facă concesii cu Rusia” sau „Occidentul continuă să ajute serios Ucraina la maximum în măsura în care este posibil și dorește ca războiul să se încheie în condiții acceptabile pentru Ucraina”.

Cifra celor care au spus că sunt de acord că Occidentul continuă să ajute serios Ucraina a scăzut de la 76% la sfârșitul lui 2022 la 49% dintre cei chestionați în februarie 2024.

KIIS a spus că 7% dintre respondenți au spus că le este greu să spună sau au refuzat să răspundă cu care dintre afirmațiile au fost mai de acord în cel mai recent sondaj.

Cea mai mare proporție dintre cei care au fost de acord că Occidentul se sătură de Ucraina a fost în sudul Ucrainei, la 51%, urmat de estul Ucrainei cu 48%.

Respondenții din centrul și vestul Ucrainei au fost mai susceptibili să spună că cred că Occidentul ajută Ucraina în cea mai mare măsură posibilă, 56% și, respectiv, 50% dintre respondenți susținând această afirmație.

Sondajul a avut 1.052 de respondenți, toți adulți care trăiau în toată Ucraina, cu excepția zonelor ocupate în prezent de forțele ruse.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră