SOLIDARITATE. După Festivalul Sziget, participanţii au donat corturile şi sacii de dormit refugiaţilor (VIDEO)

18 Aug 2015
SOLIDARITATE. După Festivalul Sziget, participanţii au donat corturile şi sacii de dormit refugiaţilor (VIDEO)
După sărbătoare a venit rândul solidarităţii. La Budapesta, în Ungaria, cei circa 440.000 de participanţi la Festivalul Sziget, au fost invitaţi să îşi doneze corturile şi sacii de dormit.

Utilizaţi pentru camparea pe perioada festivalului, de obicei, sacii de dormit şi chiar corturile sunt abandonate după eveniment, potrivit euronews.com.

Anul acesta, sute de corturi şi saci au fost redistribuiţi refugiaţilor, ştiut fiind că Ungaria se confruntă cu un val de imigranţi ilegali.

De la începutul anului în curs, peste 100.000 de imigranți ilegali proveniți din Africa și Orientul Mijlociu au trecut granița dintre Serbia și Ungaria, cei mai mulți dorind doar să traverseze teritoriul ungar în drumul lor către statele vest-europene.

Mulţi dintre ei dorm în aer liber, în parcuri sau în gări.

Iniţiativa Sziget este una contrară măsurilor antiimigranţi luate de Guvernul lui Viktor Orban, care a ridicat un gard la frontiera cu Serbia, pentru a-i împiedica pe refugiaţi să treacă.

Guvernul de la Budapesta a anunțat marți crearea unor unități speciale de apărare a granițelor, alcătuite din mii de polițiști care vor fi trimiși la frontiera cu Serbia pentru a împiedica imigranții clandestini să pătrundă pe teritoriul ungar.

Anunțul a fost făcut de Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, el precizând că acesta din urmă a dispus crearea respectivelor unități.


Alte stiri din Externe

Ultima oră