Doi şoferi de la Parlamentul European, prinşi cu materiale de propagandă ISIS

18 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Doi şoferi de la Parlamentul European, prinşi cu materiale de propagandă ISIS

Conform Der Spiegel, autorităţile au descoperit că şoferii deţineau CD-uri conţinând propagandă ISIS. Cei doi şoferi sunt angajaţii firmei Biribin Limousines, care are contract cu Parlamentul European pentru a acoperi nevoile de transport ale acestui for.  

Revista germană citează câteva surse care au cunoştinţă despre această situaţie şi care spun că un caz a fost descoperit la Strasbourg şi un altul la Bruxelles. Der Spiegel a scris că, imediat, firma de transport i-a concediat pe cei doi şoferi.

Firma, care are sediul în Franţa, a respins informaţiile Der Spiegel, anunţând că nici un şofer nu a fost concediat şi că nu s-a găsit nimic în maşinile conduse de aceştia. Firma de transport a respins şi ceea ce Der Spiegel a descris ca fiind  “o ţesătură de minciuni”.

Der Spiegel a relatat că, după ce a făcut dezvăluirile, prezidiul Parlamentului European a decis la 11 aprilie să renunţe la serviciile firmei private de transport şi să folosească şoferii instituţiei. Ca urmare a acestei decizii, se aşteaptă o creştere a costurilor Parlamentului European, estimată la circa 3.7 million de euro anual, conform revistei germane.  

Conform AFP, un purtător de cuvânt al PE a spus că nu s-a făcut niciodată vreun reproş pe "probleme de securitate". De asemenea, Reuters relatează că poliţia belgiană nu comentat deocamdată.

Nu ar fi prima dată când se vorbeşte despre simpatizanţi jihadişti, care lucrează în Parlamentul European. La 6 aprilie, PE a anunţat că unul dintre jihadiştii kamikaze din atacurile de la Bruxelles a lucrat acum câţiva ani, pentru o perioadă scurtă, la serviciul de curăţenie al forului legislativ.  

Najim Laachraoui a spus că a lucrat la curăţenie o lună, în 2009, pe timpul vacanţei de vară, şi încă o lună în 2010.

Alte stiri din Externe

Ultima oră